Något positivt bör inleda en tom första sida vare sig det är på en blogg eller i en anteckningsbok.

Den positiva inledningen anmälde sig självmant och oväntat. En medborgare, född i Iran men svensk sedan decennier, ringde mig för att säga att han hade läst min artikel om ägarlägenheter och ville uttrycka sin uppskattning. Ett arabiskt talesätt säger att när man har en tunga skall man också använda den till att säga vänliga saker. Precis som Marietta de Pourbaix-Lundin och jag ville han ha möjlighet att ombilda redan befintliga hyres – och bostadsrättslägenheter till ägarlägenheter. Han tyckte dock att det var jättebra och ett stort och viktigt första steg som nu hade tagits genom att göra det möjligt med ägarlägenheter i nyproduktion. Jag lovade att Marietta och jag skulle göra vad vi kunde för att reformen snart skulle omfatta även befintlig produktion. Ägarlägenheter, dvs att man äger sin bostad själv, precis som man gör med en villa och inte genom en bostadsförening är den vanligaste boendeformen i andra länder

 Det är sannerligen dags att det blir möjligt även för oss svenskar att få bestämmanderätt över den bostad där man har satsat sina pengar.

 I introduktionen till filmen Ebbe the movie konstaterades att socialdemokraterna hade innehaft makten i Rosenbad i 40 år. Det fanns inte någon där som inte hade socialdemokratin att tacka för sitt jobb. Då är det lätt att tro att det blir 40 år till med allt vad det innebär av ensidig åsiktsdominans. Men det blev 20 år till innan det äntligen blev ett politiskt klimatbyte.

Det var ett märkligt klimat som tillät Ebbe att hållas med att för egen räkning kunna begära fram en polisbil för sina privatresor. Han tilläts låna makt av sina vänner som satt vid makten. Nästa avsnitt blir säkert ännu mer spännande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: