History repeats itself

Putin wants to clear the area” sade en man till oss från rutan när TV rapporterade från Rysslands förberedelser inför OS.  4000 förlorar mark och hus när folk tvångsförflyttas och hus och hem jämnas med marken för att ge rum åt OS-aktiviteter. Maktfullkomligheten sitter i högsätet och den enskilda människans rätt är ingenting värd. Så var det förr och – History repeats itself

Första maj

Det har kommit löss i de röda fanorna Talesättet kommer  från 20-talets fackföreningsstrider mellan sossar och kommunister. Att socialdemokrater skulle samregera med en kommunist har hittills varit otänkbart men nu bildar Lars Ohly triumvirat eller snarare trio med S och MP. Vänsterpartiet vill ta tillbaka hela regeringens skattesänkning där en metallarbetare och en sjuksköterska fått ca 18.000 kr i sänkt skatt. Det innebär ju då att om den rödgröna trion kommer till makten blir det en skattehöjning på uppåt 40.000 kr per år i en familj ,om Ohly får  råda.

Den första  maj sjunger  man sedan Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner.”  Alla som sjunger vet att de har varit med och stiftat lagarna under huvuddelen av tiden efter 1930-talet. Hur får man det att gå ihop?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: