Reformer inom sjukförsäkringen

Sven-Erik Österberg, ett av Socialdemokraternas tyngsta namn sade i Ekots lördagsintervju att han i sin mailbox får rop på hjälp från människor som riskerar att utförsäkras ur sjukförsäkringssystemet och lämnas åt sitt öde.

Man kan fråga sig varför de vänder sig till honom och socialdemokraterna.

Om man ser på fakta så är det så att 140 personer om dagen förtidspensionerades under socialdemokraternas sista 10 år vid makten. Dessa personer utförsäkrades och förtidspensionerades, många mot sin vilja, och lämnades utan rehabilitering, utan åtgärd och utan ett jobb att komma tillbaka till eftersom förtidspensionering innebär uppsägning från arbetet.

 Alliansen lämnar däremot ingen ”åt sitt öde” utan satsar på aktiva rehabiliteringsåtgärder för att hjälpa människor tillbaka till arbetslivet. Vi satsar också på de 430 000 personer med permanent förtidspension som nu, från och med den 1 januari, har rätt att pröva att arbeta, studera och engagera sig idéellt utan att rätten till sjukersättning försvinner.

 Gunnar Axén, socialförsäkringsutskottets ordförande, skriver på sin blogg om sjukförsäkringen och redogör för de reformer vi har genomfört.Här kan man hämta fakta och bakgrund:

http://gunnaraxen.blogspot.com/209/09/nagra-klargorande-ord-om.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: